MENU

Βορειοδυτική Ελλάδα

Ένα μοναδικό ταξίδι ξεκινάει μέσα από την ελληνική παράδοση, κάνοντας στάση στα πιο όμορφα μέρη σε όλη τη χώρα. Θα ανακαλύψετε ορεινά περάσματα και παραθαλάσσιους δρόμους στη Βορειοδυτική Ελλάδα. Λίμνες, καταρράκτες, μοναστήρια, τοπία που κόβουν την ανάσα στη φύση, παλιά γεφύρια ζητούν να εξερευνηθούν.

«Όλα φαίνονται σαν να είναι ραμμένα για μοτοσικλετιστές».

Επιλεγμένα ξενοδοχεία, με άνετα καταλύματα και αυθεντική ατμόσφαιρα θα σας κακομάθουν με σπεσιαλιτέ της υπέροχης κουζίνας της χώρας. Θα εμπλουτιστείτε από την ελληνική κουλτούρα και ιστορία.

«Η μαγεία σε όλα αυτά , δεν είναι αυτό που βλέπω αλλά αυτό που νιώθω κοιτάζοντάς το»

 

Πληροφορίες Εκρομής:

Έναρξη / Λήξη:  Αθήνα

Διάρκεια: 9 ημέρες

Συνολική απόσταση: περίπου 1,700 Χλμ

Χαρακτήρας εκρομής: Περιπέτεια βουνό και πανοραμικοί δρόμοι

Ημέρες ιππασίας: 7 ημέρες

Διαμονή: Επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* -5*

Διανυκτερεύσεις: 8 βράδια

Βραδινό: 8 δείπνα

Πρωινό: 8 πρωινά

Καθημερινές διαδρομές: 150 – 300 Χλμ

Περίοδος: Απρίλιος – Οκτώβριος
Όλη η ξενάγηση εκτελείται σε ασφαλτοστρωμένους δρόμους

 1. Ημερομηνία ξενάγησης: Όλο το χρόνο
 2. Ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων: 6
 3. Όλη η ξενάγηση εκτελείται σε ασφαλτοστρωμένους δρόμους

Επισκόπηση ξενάγησης – 8 ημέρες διακοπές

Περιγραφή:


1η μέρα:
Άφιξη στο αεροδρόμιο της Αθήνας και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Γνωριμία με το δείπνο σε τυπικό ελληνικό παραδοσιακό φαγητό και κρασί στην παλιά πόλη της Ακρόπολης.

2η μέρα: Αθήνα – Ελάτου (285 χλμ.)

Η περιοχή της Ναυπακτίας είναι η τέλεια παιδική χαρά για να ζεστάνουμε τα ποδήλατά μας την πρώτη μέρα ιππασίας. Κατά μήκος της «Ναυπακτίας οδού» κατευθυνόμαστε προς Αθήνα για να επισκεφτούμε τους παγκοσμίου φήμης Δελφούς και να πιούμε έναν καφέ και σνακ στην Αρβανίτσα, ανάμεσα στο αλπικό δάσος.

3η μέρα: Ελάτου – Ζαγοροχώρια (310 χλμ.)

Το πιο γνωστό λιμάνι και τα χωριά βρίσκονται στο δρόμο προς τον Εθνικό Δρυμό του Βίκου και ένα από τα ψηλότερα βουνά της Ελλάδας, την Πίνδο. Θα έχουμε μια εμπειρία οδήγησης και φύσης ενός ιδιαίτερου είδους λιμνών και ποταμών.

Στο τέλος αυτής της ημέρας ανώτερης εμπειρίας ιππασίας φτάνουμε στην Αρίστη, στο κέντρο (Γκαμήλα) της Πίνδου που βρίσκεται στη Βόρεια Ελλάδα.  Η Αρίστη είναι ένα πανέμορφο παραδοσιακό ηπειρώτικο χωριό, όπου έχουν ανακαλυφθεί ευρήματα από την παλαιολιθική περίοδο. Το «Αρχοντικό Σταμάτη» είναι ένα εξαιρετικό δείγμα της τοπικής αρχιτεκτονικής. Το μοναστήρι της Παναγίας της Σπηλιώτισσας (16ος αιώνας), χτισμένο σε μια όμορφη τοποθεσία κοντά στις όχθες του ποταμού Βοϊδομάτη. Το «Καστράκι», με την πανοραμική του θέα, περιέχει αρχαία ευρήματα. Η διαδρομή στα «Καγκέλια» από τη γέφυρα Βοϊδομάτη προς το Πάπιγκο είναι γοητευτική.

4η μέρα: Ζαγοροχώρια – Ζαγοροχώρια (150 χλμ.)

Ο Εθνικός Δρυμός του Βίκου είναι ένα από τα πιο γνωστά σημεία ιππασίας στην Πίνδο με τα σημαντικότερα παλιά γεφύρια την ομορφιά της φύσης . Διασχίζουμε το πιο βαθύ φαράγγι της Ευρώπης, τον ΒΙΚΟ. Ένα σύμπλεγμα 48 παραδοσιακών γραφικών χωριών (Ήπειρος) , χτισμένο αμφιθεατρικά στην ευρύτερη περιοχή της Τύμφης, της Πίνδου και του Μιτισκελίου (περιοχή Ζαγορίου). Το φυσικό περιβάλλον του Ζαγορίου είναι εξαιρετικό και ιδανικό για πολλές υπαίθριες δραστηριότητες . Η τοπική αρχιτεκτονική ορίζεται από πέτρα, ξύλο και σχιστόλιθο. Το όνομα «Ζαγόρι» είναι σλαβικό και σημαίνει «πέρα από τα βουνά» .  Κήπη . Ένα παραδοσιακό χωριό που είναι εξαιρετικά δημοφιλές στους λάτρεις του εναλλακτικού τουρισμού και του ορεινού αθλητισμού. Είναι χτισμένο στο κέντρο του Ζαγορίου (υψόμετρο 800 μ). Οι ποταμοί Βικάκης και Μπαγιώτικος έχουν υπέροχα πέτρινα γεφύρια μονότοξα και τρίτοξα.

5η μέρα: Ζαγοροχώρια – Μετέωρα (240 χλμ.)

Σήμερα αναχωρούμε για  Βωβούσα . Ένα παραδοσιακό χωριό (υψόμετρο 1.000 μ.) που διασχίζει ο Αώος ποταμός και χτισμένο σε μια καταπράσινη τοποθεσία με σπάνια ζώα και φυτά. Το πέτρινο τοξωτό γεφύρι χρονολογείται από το 1748. Η Βωβούσα βρίσκεται πολύ κοντά στον εθνικό δρυμό της Πίνδου (Βάλια Κάλντα)  . Συνεχίζουμε για τα Μετέωρα που είναι το μεγαλύτερο και σημαντικότερο συγκρότημα μοναστηριών στην Ελλάδα μετά από αυτά του  Αγίου Όρους . Μπορούμε να εντοπίσουμε τα πρώτα ίχνη της ιστορίας τους από τον 11ο αι. όταν εγκαταστάθηκαν εκεί οι πρώτοι ερημίτες. Τα βραχώδη μοναστήρια έχουν χαρακτηριστεί από την UNESCO ως  μοναδικό φαινόμενο πολιτιστικής κληρονομιάς και αποτελούν έναν από τους σημαντικότερους σταθμούς του πολιτιστικού χάρτη της Ελλάδας.

6η μέρα: Μετέωρα (175 χλμ)

Νωρίς το πρωί επισκεπτόμαστε ένα από τα πιο γνωστά μοναστήρια, την   Ιερά Μονή του Αγίου Στεφάνου . Είναι ένα από τα πιο εφικτά καθώς δεν χρειάζεται να αντεπεξέλθουμε σε αμέτρητα σκαλοπάτια για να το φτάσουμε. Ο μικρός μονόχωρος ναός του Αγίου Στεφάνου χτίστηκε στα μέσα του 16ου και διακοσμήθηκε το 1545 ή λίγο αργότερα. Η παλιά τραπεζαρία της μονής χρησιμοποιείται ως μουσείο στις μέρες μας. Αφού κάνουμε μια περιήγηση στον καταρράκτη της Παλαιοκαριάς, μέσα από τα βουνά επιστρέφουμε στα Μετέωρα.

7η μέρα: Μετέωρα  – Καρπενήσι (210 χλμ)

Ένας τεχνητός παράδεισος για κάθε εποχή του χρόνου

Περπατάμε στη λίμνη Πλαστήρα, γνωστή και ως « Μικρή Ελβετία », περιβάλλεται από ένα ειδυλλιακό τοπίο απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς που αιχμαλωτίζει το μυαλό με την πρώτη ματιά. Ονειρική από όλες τις απόψεις, είναι μια από τις μεγαλύτερες τεχνητές λίμνες στην Ελλάδα που δημιουργήθηκε σε μια τοποθεσία όπου στην αρχαιότητα συναντούσαμε τη συμβολή των ποταμών Ταυρωπού και Αχελούς. Είναι ένα φυσικό θαύμα που οφείλει την ύπαρξή της στο εμπνευσμένο όραμα του στρατηγού Νικολάου Πλαστήρας (δικαίως πήρε το όνομά του) για να δημιουργήσει ένα εντυπωσιακό φράγμα που θα αναζωογονούσε ολόκληρη την περιοχή. Η λίμνη Πλαστήρα που βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή των Αγράφων, ζει κάθε εποχή στο έπακρο, υποσχόμενη να σας προσφέρει τις διακοπές που ονειρευόσασταν. Έχουμε ένα σνακ πέστροφα (παραδοσιακό ζωντανό ψάρι από το ποτάμι κοντά στη λίμνη), μέσω του περάσματος Βελούχι, σε μικρή απόσταση βρίσκεται το παραδοσιακό χωριό Κορυσχάδες όπου υπάρχει ένα πολύ ενδιαφέρον Μουσείο Εθνικής Αντίστασης.

8η μέρα: Καρπενήσι – Αθήνα (290 χλμ.)

Αφήνοντας πίσω το Καρπενήσι, ακολουθήστε μια καταπληκτική διαδρομή μέσω Λεβαδειάς προς Αθήνα.

Έχουμε ένα αποχαιρετιστήριο δείπνο στην πόλη της Ακρόπολης.

9η μέρα: Αναχώρηση από Αθήνα

 

Περιλαμβάνεται στην τιμή εκδρομής

 1. ΔΕΞΑΜΕΝΗ.
 2. Παραλαβή / αποβίβαση από το αεροδρόμιο στην Αθήνα
 3. Αποθήκευση αποσκευών στην Αθήνα
 4. 8 Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4* / 5*
 5. 8 πρωινά & 8 βραδινά δείπνα (αποχαιρετιστήριο δείπνο χθες το βράδυ)
 6. Ο καφές διαλείμματα ποτών
 7. Expert Tour Leader (Οδηγός) σε μοτοσυκλέτα
 8. Ανταλλακτική μοτοσυκλέτα
 9. Οδηγός σε όχημα υποστήριξης. Το όχημα υποστήριξής μας θα συνοδεύει πάντα τις περιηγήσεις μας. Εκτός από τις αποσκευές σας μεταφέρουμε επίσης ανταλλακτικά και ανταλλακτική μοτοσυκλέτα . Σε περίπτωση περιστατικού, έχουμε έτοιμη μια εφεδρική μοτοσυκλέτα για να συνεχίσουμε την περιήγησή μας χωρίς μεγάλες καθυστερήσεις. Υπάρχει πάντα μια θέση για έναν ή δύο επιβάτες στο όχημα υποστήριξης.

 

ΔΕΝ συμπεριλαμβάνεται στην τιμή της εκδρομής:

 1. Αεροπορικό εισιτήριο
 2. Βενζίνη
 3. Ιατρική περίθαλψη & ταξιδιωτική ασφάλιση στελεχών
 4. Προγραμματισμένα αξιοθέατα και εισιτήρια επισκέψεων
 5. Διόδια
 6. Προσωπικές δαπάνες και συμβουλές
 7. Όλες οι υπηρεσίες που δεν αναφέρονται ως περιλαμβάνονται και όλα τα είδη προσωπικής φύσης.

 

Περιλαμβάνεται στην τιμή ενοικίασης:

 1. Ενοικίαση μοτοσυκλέτας 24ωρη χρήση
 2. Ασφάλιση τρίτου μέρους με κλοπή
 3. 24ωρη Οδική Βοήθεια
 4. Κλειδαριά αλυσίδας
 5. Top Case

 

Πρόσθετες πληροφορίες:

 1. Για να νοικιάσετε πρέπει να είστε άνω των 25 ετών με ΙΣΧΥΡΗ διεθνή /Ευρωπαϊκή άδεια οδήγησης μοτοσικλέτας που έχει εκδοθεί τουλάχιστον δύο (2) χρόνια πριν.
 2. Έγκυρη ταυτότητα ή οποιοδήποτε απαιτούμενο έγγραφο για να ταξιδέψετε σε αυτήν τη χώρα (διαβατήριο, βίζα κ.λπ.)
 3. Εμπειρία μοτοσυκλέτας παντός καιρού
 4. Απαιτούνται κράνη
 
Συμπλήρωσε την παρακάτω φόρμα ή επικοινώνησε απευθείας μαζί μας μέσω τηλεφώνου ή email.

Από το 1976 έως σήμερα, η motorent® προσφέρει υπηρεσίες ενοικίασης μοτοσυκλετών υψηλής ποιότητας με στόλο άνω των 80 δίκυκλων του τελευταίου, 1½ χρόνου.

Greek Tourism Organization registration: MH.T.E. 0206E82000618100