MENU

Νότια Ελλάδα

Η Πελοπόννησος στην Ελλάδα είναι το καλύτερο μέρος στην Ευρώπη για επίσκεψη.

Μνημεία από κάθε περίοδο της πολυπληθούς Πελοποννησιακής ιστορίας , σπουδαίοι αρχαιολογικοί χώροι όπως η αρχαία Ολυμπία , η Επίδαυρος , οι Μυκήνες και η Τίρυνθος , βυζαντινές εκκλησίες , μοναδικοί οικισμοί και καταπληκτικά κάστρα , φυσικές ομορφιές όπως βουνά, δάση, ποτάμια και σπηλιές που περιβάλλονται από τη θάλασσα, παραλίες, αμμώδεις και ομαλές ακτές στα δυτικά – βραχώδεις και οδοντωτές στα ανατολικά, κάνουν αυτό το κομμάτι της ελληνικής γης ιδανικό για διακοπές, περιηγήσεις, σπορ και σύνδεση με την ιστορία και τον πολιτισμό. Δεν είναι τυχαίο που ειδικά την καλοκαιρινή περίοδο καταφθάνουν πολλοί τουρίστες στην Πελοπόννησο από όλο τον κόσμο για να ταξιδέψουν γύρω της. Ένα τέτοιο ταξίδι είναι πολύ δημοφιλές και γνωστό.

Επιλεγμένα ξενοδοχεία, με άνετα καταλύματα και αυθεντική ατμόσφαιρα θα σας κακομάθουν με σπεσιαλιτέ της υπέροχης κουζίνας της χώρας. Θα εμπλουτιστείτε από την ελληνική κουλτούρα και ιστορία.

«Η μαγεία σε όλα αυτά , δεν είναι αυτό που βλέπω αλλά αυτό που νιώθω κοιτάζοντάς το» .

 

Πληροφορίες Εκρομής:

Έναρξη / Λήξη:  Αθήνα

Διάρκεια: 9 ημέρες

Συνολική απόσταση: περίπου 1,600 xλμ

Χαρακτήρας εκρομής: Περιπέτεια βουνό και πανοραμικοί δρόμοι

Ημέρες ιππασίας: 7 ημέρες

Διαμονή: Επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* -5* 

Διανυκτερεύσεις: 8 βράδια

Βραδινό: 8 δείπνα

Πρωινό: 8 πρωινά 

Καθημερινές διαδρομές: 150 – 300 xλμ

Περίοδος: Μάιος – Νοέμβριος

 1. Όλη η ξενάγηση εκτελείται σε ασφαλτοστρωμένους δρόμους
 2. Ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων: 6
 • Όλη η ξενάγηση εκτελείται σε ασφαλτοστρωμένους δρόμους

Επισκόπηση ξενάγησης – 8 ημέρες διακοπές

Περιγραφή:


1η μέρα:
Άφιξη στο αεροδρόμιο της Αθήνας και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Γνωριμία με το δείπνο σε τυπικό ελληνικό παραδοσιακό φαγητό και κρασί στην παλιά πόλη της Ακρόπολης.

2η μέρα: Αθήνα – Άνω Τρίκαλα(160 χλμ.)

Η πρώτη μέρα του ταξιδιού θα είναι προκλητική αλλά ικανοποιητική, γιατί διασχίζουμε το κανάλι της εξοχής της Κορίνθου προς το όρος Ζήρεια, ένας κοιμισμένος ανάμεσα στους ντόπιους αναβάτες. Μετά το γεύμα συνεχίζουμε μέσα από καμπύλες, ευχάριστα δρομάκια προς τις πρώτες κορυφές της Ζήρειας. Διανυκτερεύουμε στο χωριό Άνω Τρίκαλα. Τα Τρίκαλα Κορινθίας αποτελούνται από τρία χωριά, την Κάτω, τη Μεσσαία και την Άνω, που είναι το μεγαλύτερο χωριό με υψόμετρο περίπου 1100 μ.

3η μέρα: Άνω Τρίκαλα – Μονεμβασιά (290 χλμ.)

Το πρωί ανακαλύπτουμε την ομορφιά και τους εντυπωσιακούς δρόμους του Φυσικού Πάρκου Πάρνωνα. Από εδώ οδηγούμε προς Πολύδροσο. Το βράδυ φτάνουμε στη Μονεμβασιά, όπου θα βρούμε το αρχαίο κάστρο της Μονεμβασιάς. Η Μονεμβασιά είναι ένα χαρακτηριστικό δείγμα αρχιτεκτονικής σε μια πόλη που ιδρύθηκε από Έλληνες, μεταμορφώθηκε από Βενετούς, ειδικούς στη στρατιωτική αρχιτεκτονική και ανακαινίστηκε πλήρως από Οθωμανούς ηγεμόνες.

4η μέρα: Μονεμβασιά – Καλαμάτα (250 χλμ.)

Φτάνουμε στη Μεσόγειο και σε ένα από τα λιγότερο τουριστικά αξιοθέατα της Ελλάδας, το ναυάγιο του Ναυάγιο Δημήτριου. Αργότερα οδηγούμε στο νοτιότερο σημείο της περιήγησής μας στη Μάνη όπου σταματάμε για να δούμε το κύριο αξιοθέατο της, το αρχαίο χωριό Βάθεια. θα απολαύσουμε τον φανταστικό παραλιακό δρόμο που μας φέρνει μαζί με εκπληκτική θέα και μικρά ψαρολίμαρα στον προορισμό μας τη Γερολιμένα, ως έναν από τους κορυφαίους προορισμούς στη Μεσόγειο! Διανυκτερεύουμε στην Καλαμάτα.

5η μέρα: Καλαμάτα – Καλογρία (270 χλμ.)

Καβαλάμε και επισκεπτόμαστε τα πιο γνωστά δίδυμα κάστρα της Μεσσηνίας, τη Μεθώνη και την Κορώνη. Αξίζει να σημειωθεί η ιδιαίτερη στρατηγική θέση της Μεθώνης, όπου βρίσκεται το μεγαλύτερο φρούριο της Πελοποννήσου. Στη συνέχεια οδηγούμαστε στην Πύλο, την προστατευόμενη ακτή του φυσικού λιμανιού του κόλπου του Ναβαρίνου. Διανυκτερεύουμε σε ένα από τα πιο χαρακτηριστικά και πιο γνωστά, το οικοσύστημα του δάσους της Στροφυλιάς και την παραλία Καλογριά δίπλα του. Το μέρος αξίζει να επισκεφθείτε για τη φυσική του ομορφιά, καθώς είναι από τα λίγα δάση που βρίσκονται τόσο κοντά στη θάλασσα.

6η μέρα: Καλογριά – Καψιά (250 χλμ)

Πίσω στο δρόμο, σήμερα θα διασχίσουμε το δάσος της Φολόης. Είναι μοναδικό όχι μόνο σε ομορφιά και ιδιαιτερότητα σε όλη την Ευρώπη, αυτό το ιθαγενές δάσος, μας οδηγεί στην καρδιά του Φυσικού Πάρκου του όρους Μαινάλου. Θα περάσουμε το όρος Μαίναλο και φτάνουμε στο ξενοδοχείο μας στην Κάψια.

7η μέρα: Καψιά – Άνω Τρίκαλα (250 χλμ)

Τίποτα δεν συγκρίνεται με την ομορφιά των βουνών και της λίμνης της Δόξας που μας περιμένει σήμερα. Η λίμνη Δόξα είναι μια τεχνητή λίμνη σε υψόμετρο 900 μέτρων. Η ξενάγηση Curves θα είναι μέχρι τις σπηλιές των λιμνών. Μέσα από το όρος Χελμός (2.050 μ.) φτάνουμε στη λίμνη Τσιβλού. Μια μοναδική μέρα απόλυτης ιππικής απόλαυσης τελειώνει στα Άνω Τρίκαλα.

8η μέρα: Άνω Τρίκαλα – Αθήνα (180 χλμ.)

Την τελευταία μέρα ιππασίας της εκδρομής απολαμβάνουμε έναν φανταστικό ορεινό δρόμο, που μας φέρνει στην Πίσια. Από εδώ οδηγούμε και φτάνουμε πίσω στην Αθήνα.

9η μέρα: Αναχώρηση από Αθήνα

 

 Περιλαμβάνεται στην τιμή εκδρομής

 1. ΔΕΞΑΜΕΝΗ.
 2. Παραλαβή / αποβίβαση από το αεροδρόμιο στην Αθήνα
 3. Αποθήκευση αποσκευών στην Αθήνα
 4. 8 Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4* / 5*
 5. 8 πρωινά & 8 βραδινά δείπνα (αποχαιρετιστήριο δείπνο χθες το βράδυ)
 6. Ο καφές διαλείμματα ποτών
 7. Expert Tour Leader (Οδηγός) σε μοτοσυκλέτα
 8. Ανταλλακτική μοτοσυκλέτα
 9. Οδηγός σε όχημα υποστήριξης. Το όχημα υποστήριξής μας θα συνοδεύει πάντα τις περιηγήσεις μας. Εκτός από τις αποσκευές σας μεταφέρουμε επίσης ανταλλακτικά και ανταλλακτική μοτοσυκλέτα . Σε περίπτωση περιστατικού, έχουμε έτοιμη μια εφεδρική μοτοσυκλέτα για να συνεχίσουμε την περιήγησή μας χωρίς μεγάλες καθυστερήσεις. Υπάρχει πάντα μια θέση για έναν ή δύο επιβάτες στο όχημα υποστήριξης.

 

ΔΕΝ συμπεριλαμβάνεται στην τιμή της εκδρομής:

 1. Αεροπορικό εισιτήριο
 2. Βενζίνη
 3. Ιατρική περίθαλψη & ταξιδιωτική ασφάλιση στελεχών
 4. Προγραμματισμένα αξιοθέατα και εισιτήρια επισκέψεων
 5. Διόδια
 6. Προσωπικές δαπάνες και συμβουλές
 7. Όλες οι υπηρεσίες που δεν αναφέρονται ως περιλαμβάνονται και όλα τα είδη προσωπικής φύσης.

 

Περιλαμβάνεται στην τιμή ενοικίασης:

 1. Ενοικίαση μοτοσυκλέτας 24ωρη χρήση
 2. Ασφάλιση τρίτου μέρους με κλοπή
 3. 24ωρη Οδική Βοήθεια
 4. Κλειδαριά αλυσίδας
 5. Top Case

 

Πρόσθετες πληροφορίες:

 1. Για να νοικιάσετε πρέπει να είστε άνω των 25 ετών με ΙΣΧΥΡΗ διεθνή /Ευρωπαϊκή άδεια οδήγησης μοτοσικλέτας που έχει εκδοθεί τουλάχιστον δύο (2) χρόνια πριν.
 2. Έγκυρη ταυτότητα ή οποιοδήποτε απαιτούμενο έγγραφο για να ταξιδέψετε σε αυτήν τη χώρα (διαβατήριο, βίζα κ.λπ.)
 3. Εμπειρία μοτοσυκλέτας παντός καιρού
 4. Απαιτούνται κράνη
 
Συμπλήρωσε την παρακάτω φόρμα ή επικοινώνησε απευθείας μαζί μας μέσω τηλεφώνου ή email.

Από το 1976 έως σήμερα, η motorent® προσφέρει υπηρεσίες ενοικίασης μοτοσυκλετών υψηλής ποιότητας με στόλο άνω των 80 δίκυκλων του τελευταίου, 1½ χρόνου.

Greek Tourism Organization registration: MH.T.E. 0206E82000618100