MENU

Στερεά Ελλάδα

Ένα μοναδικό ταξίδι ξεκινάει μέσα από την ελληνική παράδοση, κάνοντας στάση στα πιο όμορφα μέρη σε όλη τη χώρα. Θα ανακαλύψετε ορεινά περάσματα και παραθαλάσσιους δρόμους στη Βορειοδυτική Ελλάδα. Λίμνες, καταρράκτες, μοναστήρια, τοπία που κόβουν την ανάσα στη φύση, παλιά γεφύρια ζητούν να εξερευνηθούν.

«Όλα φαίνονται σαν να είναι ραμμένα για μοτοσικλετιστές».

Επιλεγμένα ξενοδοχεία, με άνετα καταλύματα και αυθεντική ατμόσφαιρα θα σας κακομάθουν με σπεσιαλιτέ της υπέροχης κουζίνας της χώρας. Θα εμπλουτιστείτε από την ελληνική κουλτούρα και ιστορία.

«Η μαγεία σε όλα αυτά , δεν είναι αυτό που βλέπω αλλά αυτό που νιώθω κοιτάζοντάς το»

 

Πληροφορίες Εκρομής:

Έναρξη / Λήξη:  Αθήνα

Διάρκεια: 9 ημέρες

Συνολική απόσταση: περίπου 1,350 Χλμ

Χαρακτήρας εκρομής: Περιπέτεια βουνό και πανοραμικοί δρόμοι

Ημέρες ιππασίας: 7 ημέρες

Διαμονή: Επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* -5* 

Διανυκτερεύσεις: 8 βράδια

Βραδινό: 8 δείπνα

Πρωινό: 8 πρωινά 

Καθημερινές διαδρομές: 150 – 300 Χλμ

Περίοδος: 18 Απριλίου – 26 Απριλίου

 1. Όλη η ξενάγηση εκτελείται σε ασφαλτοστρωμένους δρόμους
 2. Ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων: 6
 • Όλη η ξενάγηση εκτελείται σε ασφαλτοστρωμένους δρόμους

Επισκόπηση ξενάγησης – 8 ημέρες διακοπές

Περιγραφή:


1η μέρα:
Άφιξη στο αεροδρόμιο της Αθήνας και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Γνωριμία με το δείπνο σε τυπικό ελληνικό παραδοσιακό φαγητό και κρασί στην παλιά πόλη της Ακρόπολης.

2η μέρα: Αθήνα – Τρίκαλα(160 χλμ.)

Η πρώτη μέρα του ταξιδιού θα είναι προκλητική αλλά ικανοποιητική, γιατί διασχίζουμε το κανάλι της εξοχής της Κορίνθου προς το όρος Ζήρεια, ένας κοιμισμένος ανάμεσα στους ντόπιους αναβάτες. Μετά το γεύμα συνεχίζουμε μέσα από καμπύλες, ευχάριστα δρομάκια προς τις πρώτες κορυφές της Ζήρειας. Διανυκτερεύουμε στο χωριό Άνω Τρίκαλα. Τα Τρίκαλα Κορινθίας αποτελούνται από τρία χωριά, την Κάτω, τη Μεσσαία και την Άνω, που είναι το μεγαλύτερο χωριό με υψόμετρο περίπου 1100 μ.

3η μέρα: Άνω Τρίκαλα – Ελάτου(260 χλμ.)

Η Ζήρεια περιβάλλεται από μια σειρά από μικρότερες οροσειρές όπως τα Μετέωρα με τα περίφημα Καλάβρυτα. Μας προσφέρουν υπέροχα τοπία και δρόμους και είναι η τέλεια παιδική χαρά για τα ποδήλατά μας. Καμπύλες, άσφαλτος και πανέμορφη θέα στα πελοποννησιακά χωριά μας φέρνουν στην Πάτρα και αργότερα στη Ναύπακτο, μέσα από τη μεγαλύτερη αέτωμα γέφυρα της Ευρώπης, το Ρίου-Αντιρίου. Η Ελάτου είναι ένα μικρό χωριό όπου διανυκτερεύουμε.

4η μέρα: Ελάτου – Καρπενήσι (150 χλμ.)

Η διαδρομή μας οδηγεί πιο πέρα στα απόκρημνα βουνά και τα φαράγγια της Ευρυτανίας. Ο όμορφος δρόμος σε αυτό το φυσικό πάρκο στα Βόρεια της Ναυπακτίας είναι αρκετά μοναδικός και μας οδηγεί προς το Καρπενήσι, την πάλαι ποτέ πρωτεύουσα της Ευρυτανίας.

5η μέρα: Καρπενήσι – Μετέωρα (170 χλμ.)

Αν και στο σημερινό πρόγραμμα κυριαρχεί η επίσκεψη στη Λίμνη Πλαστήρα, μια από τις σημαντικότερες της Ελλάδας, εξακολουθούμε να φροντίζουμε να απολαμβάνουμε το μερίδιο της ποδηλασίας απόλαυσης. Η διαδρομή μας οδηγεί σε όμορφα ορεινά περάσματα, μέσα από ελαιώνες και λίμνες πριν προσεγγίσουμε το ψηλό οροπέδιο των Μετεώρων.

6η μέρα: Μετέωρα – Πήλιο(260 χλμ)

Αφήνουμε τα Μετέωρα για να απολαύσουμε πλήρως τη μαγευτική περιοχή της Καλαμπάκας. Μακριά από την κίνηση, ανάμεσα στα βουνά του Ολύμπου με θέα το Αιγαίο ξεκινάμε την κατάβαση μας στους απότομους δρόμους μέχρι το σημείο στάσης μας στο Πήλιο.

7η μέρα: Πήλιο – Ν.Εύβοια (240 χλμ)

Σήμερα κάνουμε βόλτα γύρω από το βουνό του Πηλίου. Από εδώ ανεβαίνουμε στα Χάνια, ένα μικρό χωριό, όπου η εκπληκτική θέα στο Αιγαίο μας εκπλήσσει πριν φτάσουμε στην πόλη του Βόλου. Μακριά από την κίνηση με θέα το Αιγαίο πέλαγος ξεκινάμε την κατάβαση μας προς τη Γλύφα από όπου περνάμε στη Ν. Εύβοια με ferry boat.

8η μέρα: Ν.Εύβοια – Αθήνα (230 χλμ.)

Ο δρόμος της Ν. Ευβοίας μας περιμένει σήμερα. Ο πιο διάσημος δρόμος μας οδηγεί στην καρδιά του Εθνικού Πάρκου, στο ψηλότερο βουνό της Εύβοιας. Θα έχουμε μια εμπειρία οδήγησης και φύσης ενός ιδιαίτερου είδους χιλιόμετρα δρόμου

Περνάμε μέσα από έναν μοναδικό κόσμο βουνών με καταρράκτες, μυρωδάτα ορεινά δάση, τεράστιους βράχους και πολλά ιδιαίτερα πουλιά

Στο τέλος αυτής της ημέρας ανώτερης εμπειρίας ιππασίας φτάνουμε Η Χαλκίδα, η οποία φημίζεται για την παλιά (Συρόμενη) Γέφυρα Νεγροπόντε, το Στενό του Ευρίπου, όπου μπορείτε να παρακολουθήσετε το περίφημο παλιρροϊκό φαινόμενο που εξαρτάται από τις βαρυτικές δυνάμεις της Σελήνης! Μετά το τελευταίο διάλειμμα επιστρέφουμε στην Αθήνα

9η μέρα: Αναχώρηση από Αθήνα

 

 Περιλαμβάνεται στην τιμή εκδρομής

 1. ΔΕΞΑΜΕΝΗ.
 2. Παραλαβή / αποβίβαση από το αεροδρόμιο στην Αθήνα
 3. Αποθήκευση αποσκευών στην Αθήνα
 4. 8 Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4* / 5*
 5. 8 πρωινά & 8 βραδινά δείπνα (αποχαιρετιστήριο δείπνο χθες το βράδυ)
 6. Ο καφές διαλείμματα ποτών
 7. Expert Tour Leader (Οδηγός) σε μοτοσυκλέτα
 8. Ανταλλακτική μοτοσυκλέτα
 9. Οδηγός σε όχημα υποστήριξης. Το όχημα υποστήριξής μας θα συνοδεύει πάντα τις περιηγήσεις μας. Εκτός από τις αποσκευές σας μεταφέρουμε επίσης ανταλλακτικά και ανταλλακτική μοτοσυκλέτα . Σε περίπτωση περιστατικού, έχουμε έτοιμη μια εφεδρική μοτοσυκλέτα για να συνεχίσουμε την περιήγησή μας χωρίς μεγάλες καθυστερήσεις. Υπάρχει πάντα μια θέση για έναν ή δύο επιβάτες στο όχημα υποστήριξης.

 

ΔΕΝ συμπεριλαμβάνεται στην τιμή της εκδρομής:

 1. Αεροπορικό εισιτήριο
 2. Βενζίνη
 3. Ιατρική περίθαλψη & ταξιδιωτική ασφάλιση στελεχών
 4. Προγραμματισμένα αξιοθέατα και εισιτήρια επισκέψεων
 5. Διόδια
 6. Προσωπικές δαπάνες και συμβουλές
 7. Όλες οι υπηρεσίες που δεν αναφέρονται ως περιλαμβάνονται και όλα τα είδη προσωπικής φύσης.

 

Περιλαμβάνεται στην τιμή ενοικίασης:

 1. Ενοικίαση μοτοσυκλέτας 24ωρη χρήση
 2. Ασφάλιση τρίτου μέρους με κλοπή
 3. 24ωρη Οδική Βοήθεια
 4. Κλειδαριά αλυσίδας
 5. Top Case

 

Πρόσθετες πληροφορίες:

 1. Για να νοικιάσετε πρέπει να είστε άνω των 25 ετών με ΙΣΧΥΡΗ διεθνή /Ευρωπαϊκή άδεια οδήγησης μοτοσικλέτας που έχει εκδοθεί τουλάχιστον δύο (2) χρόνια πριν.
 2. Έγκυρη ταυτότητα ή οποιοδήποτε απαιτούμενο έγγραφο για να ταξιδέψετε σε αυτήν τη χώρα (διαβατήριο, βίζα κ.λπ.)
 3. Εμπειρία μοτοσυκλέτας παντός καιρού
 4. Απαιτούνται κράνη
 
Συμπλήρωσε την παρακάτω φόρμα ή επικοινώνησε απευθείας μαζί μας μέσω τηλεφώνου ή email.

Από το 1976 έως σήμερα, η motorent® προσφέρει υπηρεσίες ενοικίασης μοτοσυκλετών υψηλής ποιότητας με στόλο άνω των 80 δίκυκλων του τελευταίου, 1½ χρόνου.

Greek Tourism Organization registration: MH.T.E. 0206E82000618100